NYE AVHØR

Undertegnede er innkalt på teppet hos Oslo politikammer. Tirsdag kl 12.00 tråkker jeg Lenth sine fotspor opp mot Ordensmaktens høyborg på Grønland. Hva annet kunne jeg forvente? Lenth tysta jo i all offentlighet på TV og gjorde meg ansvarlig som bakmannen og hjernen bak stuntet. (han nevnte mitt navn fem ganger i løpet av 30 sekunder under TV-innslaget) Hva han kan ha sagt under avhøret, midt i den verste snuteskjælven, tør jeg ikke tenke på.

I går uttalte Bjørn Olav Rossland, Dr. Philos, professor i økotoksikologi ved Universitetet for miljø og bioteknikk i Ås, i et intervju med Startsiden at de miljømessige argumentene for å opprettholde dagens restriksjoner ikke holder mål, og at menneskelig aktivitet rundt vannet ikke er noen trussel for Oslos drikkevann.

http://www.abcnyheter.no/sport/annen-sport/100922/bor-apne-menneskelig-aktivitet

 

 

 

Byråd Kallmyr hevder at det er forsøplingen som åpning for fiske vil kunne medføre, som er problemet.

Som Frp-mann, prinsipielt tilhenger av færrest mulig restriksjoner, bør Kallmyr vurdere følgende:

I dag betaler Oslo kommune / Vannverket ca 300.000,- kroner årlig til OFA (Oslomarkas Fiske Administarsjon) for å drive helgeoppsyn rundt Maridalen og Skjærsjøen. Jobben utføres av frivillige ubetalte dugnadsarbeidere, hvis ressurser heller burde brukes til fiskekultiveringarbeid enn spaning etter potensielle banditter som Lenth og meg.

Hvis forsøpling er hovedproblemet ved å slippe til fiskere, hvorfor heller ikke anvende noen av disse pengene til å hyre et par renovasjonsarbeidere, så kan OFA drive med det de bør – fiskekultivering?

Kallmyrs argument om at det er nok av andre fiskemuligheter i nærheten, kommer vi tilbake til i en senere blogg.

8.juli sendte jeg et brev til kommunen med både spørsmål og ideer til hvordan Maridalsvannets potensiale som fiskevann kan utnyttes. I dag fikk jeg omsider svar. Her skrives bl.a.:

“Varslede endringer i drikkevannsforskriften, ny markalov og nytt vannbehandlingsanlegg tilsier at det er behov for å gjennomføre en ny risikovurdering av nedbørfeltene som gir et oppdatert grunnlag for å bestemme hva som er nødvendige og hensiktsmessige restriksjoner i nedbørfeltet. Denne vurderingen må skje i samarbeide med helsemyndighetene.”

Se det! Det er håp i hengende snøre!

Nilssen